Παρουσίαση του ΚΑΠΕ - Εργαστήρια/Υπηρεσίες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Μελέτες δυναμικής συμπεριφοράς υδροστροβίλων.

Σκοπός: 

Τα φαινόμενα της υδροδυναμικής συμπεριφοράς των υδροστροβίλων αποτελούν καθοριστικές παραμέτρους για την ασφαλή λειτουργία, την διάρκεια ζωής και την οικονομική βιωσιμότητα των Μικρών Υδρο- ηλεκτρικών Εργων. 
Σκοπός των μελετών είναι η ανίχνευση και η αξιόπιστη καταγραφή των δυναμικών φαινομένων των υδροστροβίλων με στόχο την εξάλειψη ή τη μείωση του μεγέθους των πιο επικίνδυνων απο αυτά. 

 
 

Περιγραφή προϊόντος: 

Ανίχνευση, παρακολούθηση και καταγραφή της σπηλαίωσης και της αθροιστικής συνεισφοράς της σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα υδροδυναμικά χαρακτηριστικά, μέχρι και σε τέσσερις μηχανές ταυτόχρονα, προλαμβάνοντας και διορθώνοντας εγκαίρως καταστροφικές επιπτώσεις και συνεισφέροντας στην βελτιστο- ποίηση των επιδόσεων των μηχανών.
Μέτρηση και καταγραφή φορτίων και καταπονήσεων διαφόρων σημείων του στροβίλου και της γεννήτριας. Ανίχνευση και μέτρηση επικίνδυνων ταλαντώσεων και επιταχύνσεων. Μετρήσεις υπερπιέσεων και υποπιέσεων λόγω υδραυλικών πληγμάτων.

Σε ποιούς απευθύνεται: 

Ιδιοκτήτες και διαχειριστές ΜΥΗΕ, εταιρείες παραγωγής ηλεκτρισμού, επενδυτές, ελεγκτικούς οργανισμούς, κατασκευαστές ΜΥΗΕ.

Εξοπλισμός: 

Ο βασικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται περιλαμβάνει:

  • Παροχόμετρο υπερήχων κλειστών αγωγών.
  • Αισθητήρια μέτρησης πίεσης.
  • Αισθητήρια μέτρησης ηλεκτρικών μεγεθών.
  • Αισθητήρια μέτρησης φορτίων.
  • Αισθητήρια μέτρησης επιταχύνσεων και ταλαντώσεων.
  • Ειδικό όργανο ανίχνευσης, μέτρησης και καταγραφής της σπηλαίωσης.
  • Μονάδες συλλογής δεδομένων και σύστημα τηλεμετάδοσης.
  • Λογισμικό εποπτείας του μετρητικού συστήματος και επεξεργασίας των δεδομένων.

Εφαρμογές:

Τα φαινόμενα ασταθειών των υδροδυναμικών μηχανών είναι από τη φύση τους πολύ δύσκολα να ανιχνευτούν και να καταγραφούν. 
Το ΚΑΠΕ έχει σημαντική εμπειρία μετρήσεων σε στροβίλους διαφόρων τύπων. Επίσης, από το 1997 έχει προμηθευτεί εξειδικευμένο και μοναδικό στο είδος του εξοπλισμό ικανό να καταγράφει τη σπηλαίωση στο εσωτερικό των υδροστροβίλων.