Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


Κ.Α.Π.Ε. - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
19ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι - Aττικής
Τηλ.: 210 6603300
Fax : 210 6603301-2


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕ

 

Αθήνα, 25 Μαΐου 2006

Ο κτιριακός τομέας καταναλώνει περισσότερο από το 40% της παραγόμενης ενέργειας στην Ευρώπη. Η βελτίωση της κατασκευής του κελύφους, της θέρμανσης και της ψύξης ενός κτιρίου παρέχει μεγάλες δυνατότητες για εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία μπορεί να υπερβεί το 25%, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής στα κτίρια.

Το πρόγραμμα GreenBuilding αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στα κτίρια του τριτογενούς τομέα. Ξεκίνησε το 2005 με τη συμμετοχή 15 φορέων από 10 ευρωπαϊκές χώρες -από την Ελλάδα μετέχει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Επικεντρώνεται στην πραγματοποίηση οικονομικά αποδοτικών ενεργειακών επεμβάσεων στα κτίρια και παρέχει πληροφοριακή υποστήριξη και δημόσια αναγνώριση στους οργανισμούς που είναι διατεθειμένοι να δεσμευτούν στην υιοθέτηση μέτρων ενεργειακής αποδοτικότητας. Οι συμμετέχοντες αποκομίζουν σημαντικά οφέλη, λόγω της εξοικονόμησης χρημάτων και της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας.

Το ΚΑΠΕ, ως εθνικός εκπρόσωπος του προγράμματος GreenBuilding στη χώρα μας, διοργανώνει την Τετάρτη 31 Μαΐου 2006, στο ξενοδοχείο Holiday Inn, Μιχαλακοπούλου 50, ημερίδα με θέμα την «Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης στον κτιριακό τομέα». Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΑΝ κ. Νίκος Στεφάνου και κατά τη διάρκεια της θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν:

οι δυνατότητες βελτίωσης του σχεδιασμού και μείωσης του ενεργειακού κόστους, στα κτίρια του τριτογενούς τομέα

τα οφέλη εγγραφής στο πρόγραμμα GreenBuilding

η Κοινοτική Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση των κτιρίων, η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή στην Ευρώπη, από τις 4/1/06 και για την οποία η χώρα μας, όπως και όλες οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ζητήσει αναβολή της ημερομηνίας εφαρμογής, και επιδίδονται σε προσπάθεια δημιουργίας μηχανισμών εφαρμογής και εναρμόνισης του θεσμικού πλαισίου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μηχανικούς, κατασκευαστές, καθώς και εκπροσώπους και στελέχη ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα σχεδιασμού και κατασκευής κτιρίων του τριτογενούς τομέα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κα Ι. Δουνάκη, τηλ. 210 6603212, φαξ 210 6603302, e-mail: dounaki@cres.gr

__________________