Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


Κ.Α.Π.Ε. - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
19ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι - Aττικής
Τηλ.: 210 6603300
Fax : 210 6603301-2


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πικέρμι, 11 Μαρτίου 2005

 

Ημερίδα ΚΑΠΕ

«Δράσεις Προώθησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

 

 

Ποιοι είναι οι παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχή προώθηση και ευρεία εφαρμογή μιας σύγχρονης τεχνολογίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας; Μπορούν τα οικονομικά κίνητρα και οι σχετικοί κανονισμοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να αποδώσουν ουσιαστικά οφέλη ; Τι έχει να επιδείξει η εμπειρία των άλλων ευρωπαϊκών χωρών ; Για να συζητηθούν τα θέματα αυτά και να δοθούν απαντήσεις σε αντίστοιχα ερωτήματα το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ διοργανώνει τεχνική συνάντηση με θέμα «Δράσεις Προώθησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα προώθησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη αλλά και οι παράμετροι που επηρεάζουν την ανάπτυξη της αγοράς τους σε κάθε χώρα, ιδιαίτερα όσον αφορά στα θερμικά ηλιακά συστήματα . Θα επακολουθήσει συζήτηση για τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί στην Ελλάδα για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα μέχρι τώρα αποτελέσματά τους.

 

Η συνάντηση διοργανώνεται στο πλαίσιο των έργων STEP FORWARD και REACT του προγράμματος ALTENER της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 17 Μαρτίου 2005 στο ξενοδοχείο HOLIDAY Inn , Μιχαλακοπούλου 50. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπροσώπους των αρμόδιων Υπουργείων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στελέχη περιφερειακών ενεργειακών κέντρων, τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεων, ομίλων και περιβαλλοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, εκπροσώπους συλλόγων μηχανικών (μηχανολόγων, ηλεκτρολόγων, αρχιτεκτόνων) κ.ά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΑΠΕ, κα Δ. Μηναδάκη, τηλ. 210 6603311, fax :210 6603301-2,

e-mail: minadaki @ cres . gr

 

 

__________________