Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


Κ.Α.Π.Ε. - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
19ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι - Aττικής
Τηλ.: 210 6603300
Fax : 210 6603301-2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πικέρμι, 17 Ιανουαρίου 2006

ΕΩΣ 50% Η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ – ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕ

 

Τεράστια είναι τα οφέλη που μπορούν να επιφέρουν τα ενεργειακά αποδοτικά ηλεκτροκινούμενα συστήματα στη βιομηχανία αλλά και τον κτιριακό τομέα στην Ευρώπη, καθώς η εξοικονόμηση ενέργειας που εξασφαλίζουν κυμαίνεται από 10%-50% και η αντίστοιχη εξοικονόμηση χρημάτων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 20 δισεκατομμύρια €.

Στην προώθηση των ενεργειακά αποδοτικών ηλεκτροκινούμενων συστημάτων στην ελληνική αγορά στοχεύει η ημερίδα που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας -ΚΑΠΕ, σε συνεργασία με το ελληνικό παράρτημα της ASHRAE ( American Society for Heating Refrigerating and Air Conditioning Engineers ), στ o πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ Promotion of Efficient Electric Motor Systems ( ProMot )”. Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Golden Age (Μιχαλακοπούλου 57) στις 15 Φεβρουαρίου 2006 και ώρα 5μ.μ. , θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του λειτουργικού κόστους, μέσω της επιλογής ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων κινητήρων.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί το εργαλείο ανάλυσης και λήψης αποφάσεων ProMot ” (βλ. www . eu - promot . org ) που στοχεύει να βοηθήσει τον χρήστη να διερευνήσει τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας από την επιλογή ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων. Το εργαλείο βρίσκεται στην τελική φάση ανάπτυξης του. Έχει σχεδιαστεί για χρήστες με βασικές τεχνικές γνώσεις και εξετάζει 4 κατηγορίες συστημάτων:

•  Ηλεκτροκινητήρες

•  Συστήματα μεγάλων αντλιών θερμότητας – ( chillers - HVAC )

•  Συστήματα Συμπιεσμένου Αέρα

•  Αντλίες νερού

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπροσώπους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα αγοράς, σχεδιασμού, εγκατάστασης και ενεργειακής επιθεώρησης Η/Μ εγκαταστάσεων στον κτιριακό και βιομηχανικό τομέα.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κα Ι. Δουνάκη, τηλ. 210 6603212, φαξ 210 6603301-2, e - mail : dounaki @ cres . gr

 

 

___________