Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


Κ.Α.Π.Ε. - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
19ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι - Aττικής
Τηλ.: 210 6603300
Fax : 210 6603301-2


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πικέρμι, 28 Ιουνίου 2005

ΤΟ ΚΑΠΕ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Στην έκθεση “Εβδομάδα Επιστήμης και Τεχνολογίας” που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ», συμμετέχει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ. Η «Εβδομάδα Επιστήμης και Τεχνολογίας» θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο κατά το διάστημα 30 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2005.

Στο περίπτερο του ΚΑΠΕ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, να εντοπίσουν σε ειδικά κατασκευασμένη απεικόνιση κτιρίου τα συνηθέστερα λάθη που οδηγούν σε άσκοπη κατανάλωση ενέργειας, αλλά και να οδηγήσουν με τον προσομοιωτή οικονομικής οδήγησης, μαθαίνοντας πόσα καύσιμα και χρήματα μπορούν να εξοικονομήσουν εφαρμόζοντας τους κανόνες της «ήπιας» οδήγησης, καθώς και πόσο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) εκλύει το αυτοκίνητό τους.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστούν επιδεικτικές εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), όπως μοντέλο ανεμογεννήτριας, φωτοβολταϊκές διατάξεις, συσκευή παραγωγής υδρογόνου με χρήση ΑΠΕ, κ.α. Το Σαββατοκύριακο έχουν προβλεφθεί για τους μικρότερους επισκέπτες της έκθεσης οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Αγώνες Ηλιακών Αυτοκινήτων
Σάββατο 2 Ιουλίου 2005, ώρα 11.00π.μ. Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε αγώνες ταχύτητας με μικρά μοντέλα αυτοκινήτων με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Ενεργειακά Συνθήματα
Κυριακή 3 Ιουλίου 2005, ώρα 11.00π.μ. Χρώματα, πινέλα, καμβάδες και τα παιδιά αποτυπώνουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τις εντυπώσεις από την επαφή τους με τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες των ΑΠΕ, ενώ καταγράφουν την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι καθημερινά 10:00-20:00.

___________