Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ




Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

 



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε την Πέμπτη 5 Ιουνίου, επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Πικέρμι ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Ανάπτυξης, μετά την ενημέρωση που είχαν για το έργο και τις δραστηριότητες του ΚΑΠΕ από τον Πρόεδρο του κ. Ιωάννη Αγαπητίδη, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του Κέντρου. Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε το θαυμασμό του για το πρωτοποριακό έργο που επιτελεί το ΚΑΠΕ για το περιβάλλον και την επιστημονική πρόοδο στη χώρα μας, καθώς και την εκτίμηση του για τους συνεργάτες και τις δυνατότητες του Κέντρου.

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι στόχος της ενεργειακής πολιτικής είναι ένα μείγμα πηγών που σέβεται το περιβάλλον και διαφυλάσσει το φυσικό πλούτο της χώρας, ενώ αναφέρθηκε στην «μεγαλύτερη και πλέον ανεκμετάλλευτη πηγή ενέργειας», την εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αξιέπαινη δουλειά που πραγματοποιείται στο ΚΑΠΕ και δήλωσε την στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης σε όλες τις προσπάθειες του Κέντρου.