Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


Κ.Α.Π.Ε. - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
19ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι - Aττικής
Τηλ.: 210 6603300
Fax : 210 6603301-2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΚΑΠΕ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

13 Ιουλίου 2006

 

Η ανάπτυξη του τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα, κατά τελευταία χρόνια, οι μεγάλες επενδύσεις που υλοποιούνται και προγραμματίζονται, καθώς και η επιτακτική ανάγκη για Εξοικονόμηση Ενέργειας (ΕΞΕ) έχουν στρέψει σημαντικούς τομείς της ελληνικής αγοράς στην αναζήτηση υπηρεσιών, προϊόντων και τεχνολογιών, που υποστηρίζουν τις σχετικές εφαρμογές.

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), προωθώντας την ανάπτυξη των ΑΠΕ & ΕΞΕ και στοχεύοντας στην υποστήριξη της ελληνικής αγοράς και την ενημέρωση καταναλωτών και επενδυτών, θα εκδώσει, μέσα στο 2006, τον «Ελληνικό Επαγγελματικό Ενεργειακό Κατάλογο», όπου θα καταχωρηθούν φορείς που δραστηριοποιούνται εμπορικά σε υπηρεσίες και προϊόντα σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές και την Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Για το λόγο αυτό, το ΚΑΠΕ καλεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εμπορικά στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών και της Εξοικονόμησης Ενέργειας ως σχεδιαστές, μελετητές, κατασκευαστές, συντηρητές ή και προμηθευτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον ενεργειακό κατάλογο. Η καταχώρηση θα γίνεται χωρίς χρέωση.

Ο κατάλογος θα περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά το είδος της δραστηριότητας των εμπλεκομένων επαγγελματιών, την κατηγορία της ανανεώσιμης ενέργειας και την αντίστοιχη τεχνολογία αξιοποίησής της, καθώς και την εμπειρία από προηγούμενα έργα. Θα αποτελέσει ένα χρηστικό εργαλείο για επενδυτές και καταναλωτές, θα είναι διαθέσιμος σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και θα συνεισφέρει στην ευρύτερη προβολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας των εταιρειών που θα συμπεριληφθούν.

Για περισσότερες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Διαμεσολάβησης του ΚΑΠΕ, κ. Ι. Βουγιουκλάκης, τηλ. 210 6603320, e-mail: liaison@cres.gr ή στην ιστοσελίδα www.cres.gr

____________________