Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


Κ.Α.Π.Ε. - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
19ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι - Aττικής
Τηλ.: 210 6603300
Fax : 210 6603301-2


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2006

 

Η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων εξαρτάται σημαντικά από την απόδοση του κτιριακού κελύφους, άρα και των δομικών συστημάτων και υλικών που το απαρτίζουν. Η σωστή επιλογή δομικών προϊόντων για χρήση στο κτιριακό κέλυφος είναι καθοριστική για την ενεργειακή κατανάλωση για τη θέρμανση, την ψύξη και το φωτισμό των κτιρίων.

Με την εφαρμογή της νέας Κοινοτικής Οδηγίας 91/2002 για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων έχουν τεθεί νέες απαιτήσεις τόσο σε τεχνικό επίπεδο για μειωμένες ενεργειακές καταναλώσεις κτιρίων, όσο και σε σχέση με τη βελτίωση των συνθηκών αγοράς στον κτιριακό τομέα, αποτελεσματική ενημέρωση του κοινού, καθώς και τη διαμόρφωση νέων πλαισίων ανάπτυξης της βιομηχανίας δομικών υλικών και συστημάτων και βελτίωσης των παραγόμενων προϊόντων. Στο πλαίσιο δε της Κοινοτικής Οδηγίας 89/106, τα ευρωπαϊκά δομικά προϊόντα οφείλουν να συμμορφώνονται κατά την σήμανσή τους με CE και σε θέματα ενεργειακής απόδοσης, παράγοντας που συμβάλλει στις νέες απαιτήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, βρίσκεται και η ανοιχτή προκήρυξη του ΕΠΑΝ με τίτλο «Προσδιορισμός Αξιοπιστίας & Απόδοσης Ενεργειακού Εξοπλισμού και Ενεργειακών Προϊόντων».

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ΚΑΠΕ, ως Συντονιστής για το έργο GREEN-IT «Πράσινη Πρωτοβουλία για ενεργειακά αποδοτικά οικολογικά προϊόντα στη βιομηχανία δόμησης»-Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη, διοργανώνει στην Αθήνα, την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2006, ημερίδα με θέμα: «Ενεργειακή Απόδοση Δομικών Προϊόντων: Η Εφαρμογή των Κοινοτικών Οδηγιών και οι Προοπτικές Βελτίωσης των Συνθηκών Αγοράς»

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναπτυχθούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

θεσμικό πλαίσιο για τα δομικά προϊόντα
ενεργειακή απόδοση δομικών υλικών και συστημάτων
εμπειρία από την ελληνική βιομηχανία στην παραγωγή ενεργειακά αποδοτικών δομικών προϊόντων

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπροσώπους της ελληνικής βιομηχανίας δομικών προϊόντων, σε ομοσπονδίες και επαγγελματίες, μελετητές και κατασκευαστές. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΚΑΠΕ: www.cres.gr . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κα Ι. Δουνάκη, τηλ. 210 6603212, φαξ 210 6603302, e-mail: dounaki@cres.gr

____________________