Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δελτία Τύπου


Κ.Α.Π.Ε. - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
19ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι - Aττικής
Τηλ.: 210 6603300
Fax : 210 6603301-2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΚΑΠΕ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 

26 Ιουνίου 2006

 

Στην έκθεση “Εβδομάδα Επιστήμης και Τεχνολογίας”, που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ», συμμετέχει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Η «Εβδομάδα Επιστήμης και Τεχνολογίας» θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο κατά το διάστημα 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2006.

Στο περίπτερο του ΚΑΠΕ με θέμα «Δημιουργώντας ένα Αειφόρο Ενεργειακό Μέλλον» οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους συνεργάτες του Κέντρου για τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, να παρακολουθήσουν ηλεκτρονικές παρουσιάσεις και να λάβουν έντυπο ενημερωτικό υλικό για τις τεχνολογίες και τις εφαρμογές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστούν επιδεικτικές εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (μικρή μονάδα παραγωγής βιοντίζελ, φωτοβολταϊκή διάταξη) και εξοπλισμός διενέργειας ενεργειακών μετρήσεων (κάμερα θερμογράφησης).

Οι μικρότεροι επισκέπτες της έκθεσης θα λάβουν ως δώρο ένα εκπαιδευτικό παζλ, ενώ το Σάββατο 1 Ιουλίου και ώρα 11:00 π.μ. θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη δράση «Κατασκευάζοντας το δικό μας αιολικό πάρκο».

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι καθημερινά 10:00-20:00.

 

____________________